Search

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Sgrafo Modern καδράκια 1960's


Sgrafo είναι μια πρωτοποριακή τεχνική κατασκευής πορσελάνης, από τα τέλη της δεκαετίας του 50, όπου για την κατασκευή του αντικειμένου έμπαιναν δυο με τρία στρώματα πορσελάνης τα οποία μπορούσαν να έχουν και διαφορετικό χρώμα. 
Η δημιουργία αυτής της τεχνικής ανήκει στον Γερμανό Peter Müller. Αυτός και ο αδερφός του Klaus, είχαν ένα μικρό εργοστάσιο πορσελάνης από το 1955 με το όνομα "Fabrik Feiner Kunstporzellane" Μετά από λίγα χρόνια ο Peter άλλαξε τον προσανατολισμό της εταιρίας από κλασικές πορσελάνες σε μοντέρνες γραμμές και φόρμες. 
Τα Sgrafo Modern, όπως ονομάστηκαν τα καταπληκτικά δημιουργήματα της εταιρίας, αποτελούν αντικείμενα εξαιρετικής αισθητικής, και συνεχούς αυξανόμενης αξίας. Είναι από τα καλύτερα δείγματα του μοντερνισμού της δεκαετίας του 60. Το περίεργο είναι ότι οι περισσότεροι Γερμανοί δεν γνωρίζουν την εταιρία αυτή και τα πράγματα που παρήγαγε, για τον λόγο ότι ήταν ένα μικρό εργοστάσιο πορσελάνης. Κατά την διάρκεια την ετών και άλλες εταιρίες έκαναν αντικείμενα με την ίδια τεχνοτροπία, καμίας όμως δεν ήταν σαν τα Sgrafo, τα οποία στις μέρες μας είναι περιζήτητα. 
Personal collection
 
Στην παρακάτω παρουσίαση τα κάδρα έχουν τοποθετηθεί με βάση το θέμα. Εσείς μπορείτε να κάνετε τους δικού σας συνδυασμούς σε θέμα και μέγεθος. 

Διαστάσεις 33χ22 εκατοστά περίπου.
Personal collection


 Διαστάσεις 41,5χ16 εκατοστά περίπου.
Personal collection



Διαστάσεις 33χ22 εκατοστά περίπου, δεξιά 33χ22 εκατοστά περίπου.
Personal collection


Διαστάσεις 55χ21,5 εκατοστά περίπου, δεξιά 41,5χ16 εκατοστά περίπου.
Personal collection



Διαστάσεις 22χ16 εκατοστά περίπου.
Personal collection .



Διαστάσεις 33χ22 εκατοστά περίπου, δεξιά 22χ16 εκατοστά περίπου.
Personal collection


Διαστάσεις 22χ16 εκατοστά περίπου.
Personal collection


Στις περισσότερες χώρες, όπως και στην δική μας κυκλοφορούσαν την δεκαετία του 60 αντίστοιχης αισθητικής αλλά χαμηλότερου κόστους κάδρα, από πλαστικό και ξύλο. Personal collection
Διάφορα αντικείμενα τις εταιρίας που βρήκαμε στο internet.